JULKAISUT

Yhteys - avain johtamiseen

Yhteys – avain johtamiseen

Alma talent 2024

Kirja nivoo kiinnostavalla tavalla yhteen psykologin, teologin, ekonomin ja tekniikan tohtorin näkökulmat inhimillisen yhteyden tuloksellisesta johtamisesta.

Työelämän ongelmien ytimessä on katkennut yhteys. Tunnemme toisiamme huonosti, usein emme edes itseämme. Teknologian kehitys ja AI haastavat yhteyttä ja työn tekemisen kulttuuria.

Menestyvissä organisaatioissa yhteyttä johdetaan keskeisenä osana liiketoimintaa sinä missä numeroitakin. On luotava edellytykset laadukkaalle kohtaamiselle ja osattava toimia kompleksisissa tilanteissa – sellaisissakin, jotka herättävät vaikeita tunteita. Kirja antaa välineet yhteyden tulokselliseen johtamiseen.

Pelko pois – kohti rohkeaa johtamista

Alma Talent 2019

Ira Lange ja Kati Järvinen

Miten johtajan pelosta syntyy tiimin ja lopulta organisaation pelkoa? Miten saamme pelokkaan ja pelolla johtamisen kulttuurin muutettua rohkeaksi, innovatiivisuutta ja uuden luontia mahdollistavaksi?

Pelko pois – kohti rohkeaa johtamista rohkaisee kohtaamaan pelot suoraan ja näin pääsemään niiden yli. Se antaa käytännöllisiä vinkkejä, miten käsitellä pelkoa sekä yksilö- että työyhteisötasolla. Kirja perustuu kahden coachin kokemuksiin, laajaan teoriapohjaan sekä asiantuntija- ja johtajahaastatteluihin.

Piilevä ja piilotettu pelko on kapula menestyksen rattaissa. Kun tämä tabu kohdataan rohkeasti, uuden luominen voi alkaa.

Syyllisyys ja uskonto psykoterapian ongelmina julkaisussa Uskonto ja ihmismieli. Johdatus kognitiiviseen uskontotieteeseen.

Toim. Ketola, Pyysiäinen, Sjöblom. Gaudeamus Helsinki University Press, Helsinki. 2008

Miten kvartaalitalous ja elinvoimaisuus liittyvät yhteen? Organisaatiot haluavat työntekijöistään aktiivisia, oma-aloitteisia, sinnikkäitä ja yritteliäitä. Huippuorganisaatiot ovat oivaltaneet, että taloudellisen, inhimillisen ja sosiaalisen pääoman lisäksi on johdettava organisaation psykologista pääomaa: tulevaisuususkoa, realistista optimismia, sinnikkyyttä ja itseluottamusta.

Jumalasta puhuminen hämmentää psykoterapeuttia

Teologia.fi, 2008

Podcast

Yhteyden ytimessä

Yhteyden ytimessä -podcast

Syvä yhteys on kautta aikojen löytynyt leiritulen ympärillä. Tunnelma on lämmin ja turvallinen. Vaikeisiin asioihin löytyy ratkaisu. Mitä modernit organisaatiot voivat oppia tästä ikiaikaisesta yhdessä olemisen traditiosta? Ilona Rauhala, Ira Lange ja Kimmo Kääriä ovat tutkimusmatkalla inhimillisen yhteyden ytimeen. Aihetta tarkastellaan eri kokoonpanoissa myös asiantuntijavieraiden kanssa. Podcastin tarjoaa OK5.fi.